Winterkoopjes starten met 30 tot 50 procent korting

Wanneer zaterdag de solden beginnen, zal de kooplustige tussen de 30 en 50 procent korting krijgen, zo leert een rondvraag bij Fedis, Unizo en NSZ. Aangezien 3 januari op een zondag valt, starten de koopjes een dag vroeger. De meeste winkels zullen ook zondag open zijn.

Het resultaat van de afgelopen wintercollectie is gemengd. Bij de mode- en schoenenketens was er op jaarbasis een matige omzetstijging van 1 procent, aldus distributiefederatie Fedis. Daar zullen de rekken dus ietwat leger zijn.

Bij de kleinere modewinkels zal er bij aanvang van de koopjes meer keuze zijn. Uit een bevraging bij 400 winkeliers blijkt volgens Unizo een omzetdaling van ongeveer 1 procent op jaarbasis voor de afgelopen wintercollectie. Ook het NSZ spreekt van een kleine daling.

Een jaar eerder toonde de Unizo-enquête nog -3,8 procent aan. "We hopen dat dit de kentering zal zijn", zegt Luc Andries. Eerder was de daling tijdens de zomerperiode al kleiner geworden.

Typische winterspullen bleven in de winkels hangen, "maar de koude van de afgelopen dagen heeft wel voor een inhaalbeweging gezorgd. Om echt bij te benen, was het echter te laat", zegt Fedis. "De winterpiek van vorige week kon de vrij zachte herfst en winter niet compenseren", luidt het bij NSZ.

De handelaars aangesloten bij Unizo zeggen 30 tot 40 procent korting te geven in het weekend. Bij het NSZ is dat eveneens ongeveer 30 procent. Fedis verwacht 30 tot 50 procent korting. (DES)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud