Winterweer: Sneeuw veroorzaakt vertragingen op luchthaven Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn zaterdagochtend een start- en een landingsbaan afgesloten om sneeuwvrij gemaakt te worden. Acht vluchten zijn omgeleid naar andere luchthavens. Alle vertrekkende vluchten liepen vertraging op.

"We hebben zaterdagmorgen zo'n anderhalf uur te maken gehad met intensieve sneeuwval. Daarop zijn twee banen afgesloten om ze sneeuwvrij te kunnen maken", meldt Jan Van der Cruysse van Brussels Airport aan Belga.

Acht vliegtuigen konden zaterdagochtend niet op Zaventem landen en moesten afgeleid worden naar andere luchthavens. Omdat de vliegtuigen ontijzeld moeten worden, zijn er voor zowat alle vertrekkende vluchten vertragingen.

"Ik raad passagiers aan om thuis de vluchtinformatie te checken vóór ze naar de luchthaven komen. Als ze zien dat hun vlucht afgeschaft is, nemen ze het best contact op met de luchtvaartmaatschappij", adviseert Van der Cruysse.

Iets na negen uur kon de landingsbaan weer in gebruik genomen worden en even later kon ook de startbaan vrijgegeven worden. Vanaf tien uur zou het verkeer op Brussels Airport weer min of meer normaal verlopen. (PIM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud