Winterweer: vijfhonderd vrachtwagens staan stil op E25

Door sneeuw in de provincies Luik en Luxemburg is er vrijdag heel wat verkeersellende op de wegen. Dat meldt de website inforoutes.be op basis van informatie van het Waalse verkeerscentrum Perex. Op de E25 raken vijfhonderd vrachtwagens maar moeilijk vooruit.

Voornamelijk tussen Tenneville en Bastogne in de provincie Luxemburg ligt het verkeer ernstig in de knoop. Vrachtwagenchauffeurs krijgen de raad om de E411 te nemen naar de N4 omdat ze door de sneeuw op de weg maar moeilijk vooruit geraken.

Op de E25 staat het verkeer stil. Ter hoogte van Houffalize is de snelweg er afgesloten en richting Luik is er een wegomleiding ingesteld. Die situatie zal nog wel eventjes aanhouden aangezien er ongeveer vijfhonderd vrachtwagens stilstaan op de E25 en de parkings langs de snelweg. Automobilisten die uit de Ardennen komen en naar Luik willen, moeten de E411 nemen of de N4 tot Namen om via de E42 de stad te bereiken.

Op de E42 verloopt het verkeer dan weer moeilijk ter hoogte van Malmedy.

Vrijdagnamiddag viel er heel wat sneeuw in de regio's Ardenne en Gaume. Op sommige plaatsen heeft de politie wegen afgesloten zoals bijvoorbeeld een traject van zes kilometer op de N879. De politie van de zone Gaume hoopt dat de sneeuwval stopt zodat de vrachtwagens opnieuw vlot kunnen rijden en zo de wegen vrijmaken. (615)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud