Wisniewski schuldig bevonden aan dood dr. Timmermans

De jury van het assisenhof van Brussel heeft de 41-jarige Wieslaw Wisniewski schuldig bevonden aan doodslag op de 53-jarige dokter Suzanne Timmerman. De feiten werden op 3 juni 2008 gepleegd in de woning van het slachtoffer in de Brumardlaan in Ukkel.

De juryleden oordeelden dat de versie van de feiten van de aangeklaagde niet erg samenhangend was. Meer bepaald toen dna-sporen van de aangeklaagde werden teruggevonden op het adres van het slachtoffer, legde hij tijdens zijn verhoor door de speurders verschillende verklaringen af.

De uit Polen afkomstige Wieslaw Wisniewski had als aannemer de week voor de feiten werken uitgevoerd op de tweede verdieping van de woning. Hij zei dat hij nooit op de eerste of de derde verdieping was geweest.

Na de conclusies van de dna-deskundigen, gaf hij toe dat hij uit nieuwsgierigheid wel op de eerste en derde etage was geweest.

De aangeklaagde heeft ook altijd ontkend dat hij op de dag van de feiten naar de woning was teruggekeerd, ondanks het feit dat zijn gsm er die dag was gelokaliseerd.

Suzanne Timmerman werd dood aangetroffen op de tweede verdieping. Ze had drie messteken in de borststreek gekregen en vertoonde ook blauwe plekken in het gezicht. Het dna van Wieslaw Wisniewski werd teruggevonden onder de nagels van het slachtoffer, maar ook op juwelenkistjes die waren leeggeroofd.

De debatten over de strafmaat worden dinsdag gehouden. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud