Wit-Rusland wint Junior Eurovisie Songfestival

Wit-Rusland heeft zaterdagavond in de Ahoy van Rotterdam de vijfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. Lange tijd zag het ernaar uit dat Armenië aan het langste eind zou trekken, maar de 11-jarige Aliaksei Zhyhalkovich haalde met "S druz'y-ami" uiteindelijk één puntje meer dan het Armeense Arevik met "Erazanq".

België eindigde op twee na laatste, vijftiende dus op zeventien deelnemers. De Ieperse groep Trust had met "Anders" nochtans een sterke compositie in huis, maar daar dacht de rest van Europa anders over. De 14-jarige leadzangeres Eva Storme, toetsenisten Mirek Coutigny (15) en Matthieu Renier (15) en drummer Laurens Platteeuw (15) waren ook de oudsten in het deelnemersveld.

Wit-Rusland verzamelde uiteindelijk 137 punten, eentje meer dan Armenië. Servië vervolledigde het podium: "Pisi Mi" van de 13-jarige Nevena Bozovic was na "Anders" van Trust het meest volwassen nummer. Georgië werd vierde, (de voormalige Joegoslavische Republiek) Macedonië vijfde.

Naar verwachting keken ruim 30 miljoen kijkers naar het Junior Eurovisie Songfestival. Cyprus is volgend jaar, op 22 november, gastland voor de zesde editie. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud