WODCA-actie Antwerpen: 7,6 procent rijdt te snel en 5,2 procent dronk te veel

Van de gecontroleerde bestuurders tijdens de grootschalige WODCA-actie zaterdagnacht reed 7,6 procent te snel en had 5,2 procent te diep in het glas gekeken. 59 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Dat blijkt uit informatie van de lokale en federale politie.

De politie voerde op meer dan 43 plaatsen in de provincie Antwerpen controles uit. De 277 politiemensen die aan de actie deelnamen, controleerden 3.418 bestuurders op snelheid. Daarvan reden er 261 (7,6 procent) te snel.

Er werden 7.220 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en 6.207 bestuurders moesten een ademtest afleggen. 321 tests (5,2 procent) waren positief en 176 tests zaten zelfs boven de 0,8 promille. De politie controleerde ook 38 bestuurders op druggebruik. Van de 36 speekseltests die werden afgenomen, waren er 7 positief.

Er gebeurden ook drie ongevallen waarbij de bestuurder positief blies op alcohol. Zo ramde een dronken bestuurder in Zandhoven een elektriciteitspaal, die vervolgens afbrak en op de rijbaan viel. In Brecht reed een auto in de gracht. Toen de politie ter plaatse kwam, zwalpte de bestuurder rond zijn wagen. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Ook in Deurne belandde een dronken bestuurder in de gracht.

Op de Ter Heydelaan in Deurne reed een bestuurder tot slot een bos in. Hij zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij raakte daarbij naar verluidt levensgevaarlijk gewond. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud