Woningbrand Hanzinne - Brand vermoedelijk veroorzaakt door houtkachel

De brand in een woning in Hanzinne (Florennes, provincie Namen) is veroorzaakt door een houtkachel. Dat zegt Jean-Pol Legros, korpschef van de lokale politie. Bij de brand kwamen een vrouw en haar dochtertje om het leven.

In het huis woonden een echtpaar en vier kinderen. "Vlak voor ze gingen slapen, heeft het echtpaar wellicht een blok hout in de kachel gestoken. Daarop is er brand ontstaan, die zich in het hele huis verspreidde", aldus de korpschef.

De vader merkte de brand rond 4 uur op en verwittigde de buren. Vervolgens ging hij twee van zijn vier kinderen redden. Ze werden uiteindelijk gered door een buurman. De moeder probeerde zichzelf en de twee andere kinderen te redden, maar tevergeefs. De brandweer vond haar levenloos op de trappen terug, maar kon wel de twee kinderen uit het brandende huis redden. De twee waren er erg aan toe en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed één kind.

De spuitgasten van Florennes hadden om 11 uur de brand onder controle. Het parket van Dinant en het labo van de gerechtelijke politie kwamen ter plaatse. (BENOIT DOPPAGNE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud