Woningbrand Schaarbeek - zes mensen bevangen door rook

Bij de woningbrand in de Rassonstraat in Schaarbeek zijn zondagochtend zes personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. De zes slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis maar zullen dat in de loop van de dag al mogen verlaten. De schade aan het getroffen gebouw, een herenhuis dat onderverdeeld was in appartementen, is aanzienlijk.

Het vuur brak rond 07.30 uur uit op de eerste verdieping van het pand en breidde snel uit. Toen de brandweer ter plekke kwam, hadden de vlammen al een aanzienlijke hoogte bereikt. Zes personen die in het gebouw waren toen de brand uitbrak, hadden rook ingeademd en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Rond 11.00 uur had de brandweer het vuur volledig onder controle en moest er enkel nog nageblust worden. De schade aan het gebouw was wel aanzienlijk. Een architect zal moeten onderzoeken of het pand nog bewoonbaar is. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het Brusselse parket heeft een branddeskundige aangesteld om die te achterhalen. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud