Wouter Van Bellingen nationaal secretaris van Spirit

Wouter Van Bellingen (35), schepen van Sint-Niklaas, is zaterdag verkozen tot nationaal secretaris van Spirit. Dat heeft Van Bellingen zaterdag laten weten.

Van Bellingen wil samen met kersvers voorzitter Bettina Geysen en ondervoorzitters Nelly Maes en Fouad Ahidar werken aan de toekomst van Spirit. Hij wil helpen om van Spirit "een geloofwaardige, Vlaams-linksliberale, progressieve partij te maken die resoluut kiest voor diversiteit, maar met respect voor het verleden en een visie op de toekomst".

Van Bellingen mikt ook op "de lokale uitbouw en verankering van Spirit". "Mijn ervaring heeft geleerd dat net onze lokale afdelingen het fundament zijn van onze partij", luidt het.

Daarom denkt Van Bellingen ook op langere termijn. Hij kijkt verder dan de regionale verkiezingen van 2009 en mikt op de lokale verkiezingen van 2012. "Zo wil ik het project van de lokale werking voltooien waaraan we met partij de afgelopen jaren onder impuls van onze voormalige voorzitter Geert Lambert samen stevig aan gewerkt hebben". (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud