Advertentie

Wouter Van Bellingen verlaat VlaamsProgressieven

Wouter Van Bellingen verlaat de VlaamsProgressieven (Vl.Pro). Er is de voorbije maanden zowel binnen als buiten de partij zo veel gebeurd, dat de schepen uit Sint-Niklaas zich naar eigen zeggen de komende maanden op zijn lokaal mandaat wil concentreren. Van Bellingen heeft het partijbestuur laten weten dat hij niet meer beschikbaar is voor de functie van partijsecretaris.

Enkele weken terug kwam het tot een scheuring binnen Vl.Pro. Nadat Bettina Geysen een stap terug zette als partijvoorzitster, besliste de partijraad eind november een meer zelfstandige koers te gaan varen, waarna het kartel met sp.a op de klippen liep. De raad volgde daarmee het standpunt van Senator Geert Lambert, die intussen opnieuw voorzitter werd.

Verschillende bekende Vl.Pro'ers verlieten de dagen en weken nadien de partij. Ook Van Bellingen heeft de partijtop zondag meegedeeld de job van partijsecretaris niet meer te willen invullen. De gebeurtenissen binnen de partij waren volgens hem niet echt motiverend voor een jonge politicus. Maar ook met wat er zich buiten de partij afspeelde, met name inzake het bestuur van het land, is voor Van Bellingen de maat vol. Hij noemt de samenwerking met sp.a-Groen! in Sint-Niklaas een goed kartel, maar voegt er aan toe niet naar sp.a over te stappen (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud