WWF promoot hernieuwbare energie in nieuwe campagne "Seize Your Power"

"Seize your power", dat is de slogan waarmee de natuur- en milieubeschermingsorganisatie WWF-België vanaf volgende woensdag 26 juni campagne zal voeren in ons land. Letterlijk betekent de slogan "Grijp uw macht", figuurlijk roept ze op om over te schakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. Dat heeft WWF-België vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie in Brussel.

De campagne wordt op 26 juni gelanceerd op de esplanade van het Europees Parlement in Brussel. Op het persmoment wordt ook een fototentoonstelling over hernieuwbare energie geopend door Brussels milieuminister Evelyne Huytebroeck en Europees Klimaatcommissaris Connie Hedegaard. Het publiek zal ook opgeroepen worden om de Seize Your Power Pledge te ondertekenen.

"De campagne Seize Your Power richt zich op financiële instellingen zoals ontwikkelingsbanken, pensioenfondsen en commerciële banken en op internationale en lokale overheden", zegt Jan Vandermosten, klimaatexpert van WWF-België.

"Doel is bij die financiële instellingen en investerende overheden een heroriëntatie van financiering te realiseren van fossiele naar hernieuwbare energie. Want alleen door de financiering voor energieprojecten in een duurzame richting te sturen kunnen we de desastreuze klimaatopwarming vermijden."

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud