Yanina Wickmayer: "Loting gaf ons geen cadeau's"

Yanina Wickmayer, met haar 31e plaats beste Belgische op de wereldranglijst, begint morgen aan haar eerste olympische wedstrijd. In de eerste ronde op de Spelen neemt ze het op tegen Anabel Medina Garrigues (WTA 35). In hun enige onderlinge duel tot nu toe haalde de Spaanse het drie jaar geleden in de 16e finales in Straatsburg met 1-6, 6-3, 6-3.

"De loting gaf niemand cadeau's. Maar dit is een hoofdtabel van 64 speelsters, waar je hoe dan ook eens een sterke tegenstander treft", vertelde 'Wicky' op een persconferentie in Londen. "Ik speelde nog maar één keer tegen haar, maar dat is al even geleden en het was toen bovendien op gravel. De beste spelers en speelsters zijn hier, dus moet je ook je beste tennis spelen. En om verder te raken in het toernooi zal het zeker nodig zijn om je niveau op te krikken."

Wickmayer geniet ook van de sfeer in Londen en op Wimbledon. "De velden zijn dezelfde, maar de omstandigheden zijn helemaal anders. Het doet zelfs een beetje bizar aan, de ambiance is helemaal anders dan tijdens de grand slam", legde ze uit. "Voor mij zijn het dan nog eens mijn eerste Spelen, het is een heel bijzondere ervaring. Ik sta te popelen om te beginnen."

Yanina Wickmayer start morgen als laatste van de Belgen en speelt de derde match op court 17. (DTC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud