Advertentie

Yves Leterme geen kandidaat voor volgende regering (2)

Ontslagnemend premier Yves Leterme is geen kandidaat om in een volgende regering opnieuw een rol te spelen. Dat schrijft de krant De Morgen op haar website en de woordvoerder van Leterme bevestigt dit aan Belga.

Yves Leterme bood koning Albert II vrijdag het ontslag van zijn regering aan. Hoewel de vorst zijn antwoord nog in beraad houdt, ziet het er sterk naar uit dat er een doorstart komt van de huidige coalitie.

Een van de hamvragen was of Yves Leterme van het toneel zou verdwijnen of niet. De ontslagnemende eerste minister zet nu zelf een stap opzij. Hij ambieert geen premierschap noch een andere ministerportefeuille, luidt het.

Leterme wil zich de komende weken en maanden concentreren op de parlementaire onderzoekscommissie die de meerderheid aankondigde om te onderzoeken of de bankcrisis goed is aangepakt en om na te gaan of in het gerechtelijk dossier de scheiding der machten nu al dan niet werd geschonden.

Nu Leterme een stap opzij zet, wordt het uitkijken naar wie de Vlaamse christendemocraten naar voren schuiven als opvolger. Vlaams minister-president Kris Peeters maakte zaterdagavond alvast duidelijk dat hij de kelk aan zich laat voorbijgaan. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud