Zaak Ronald Janssen: dossier Van Uytsel binnenkort naar parket Hasselt

Het dossier rond de moord op Annick Van Uytsel wordt binnenkort overgedragen aan het parket van Hasselt. Dat zijn de parketten van Leuven en Hasselt woensdag overeengekomen. De verhuis vindt plaats omdat het grootste deel van het onderzoek naar de dader van de moord, Ronald Janssen, in Hasselt gebeurt. De afspraak tussen beide parketten moet wel nog bevestigd worden door een beslissing van de Leuvense raadkamer, zo meldt Patrick Vits, woordvoerder van het Leuvense parket.

Het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Annick Van Uytsel begon in april 2007, toen het meisje na een avond uit in Diest verdween en zes dagen later dood werd aangetroffen in het Albertkanaal in Lummen. Het onderzoek zat sinds enkele dagen in een stroomversnelling nadat in Loksbergen Kevin Paulus en Shana Appeltans werden vermoord. Al snel rees het vermoeden dat de dader van die moorden, de 38-jarige leraar Ronald Janssen, ook in aanmerking kon komen voor de dood van Annick Van Uytsel. Afgelopen vrijdag bekende Janssen dan dat hij de dader was.

Woensdag zijn de parketten van Leuven en Hasselt overeengekomen dat het hele verdere onderzoek naar de drie moorden en naar eventuele andere feiten waarvoor Janssen verantwoordelijk zou zijn, in Hasselt zal gevoerd worden. "Het is wel de Leuvense raadkamer die de Leuvense onderzoeksrechter zal moeten ontheffen van zijn taak", zegt Patrick Vits. "Dat zal in de komende weken gebeuren. De speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie zullen wel betrokken blijven bij het onderzoek. De praktische afspraken daarover worden nog gemaakt." (LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud