Zamu-awards verdwijnen

De kans is erg groot dat er in februari nieuwe Vlaamse muziekprijzen worden uitgereikt. Zowel de VRT als het Muziekcentrum Vlaanderen (MCVL), het officiële steunpunt voor muziek in Vlaanderen, bevestigen dat de onderhandelingen daarover in een vergevorderd stadium zitten. Die Vlaamse muziekprijzen moeten de bestaande Zamu-awards vervangen, zo berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk dinsdag.

Aan de formule van de prijzen zou heel wat veranderen. Op dit ogenblik worden de Zamu-awards toegekend door leden van de muzieksector zelf. De VRT wil echter dat het publiek beslist over de winnaars. "Wij willen met de awards een breder publiek aanspreken en de uitreiking meer ruchtbaarheid geven", aldus Gerrit Kerremans van de VRT.

Er wordt momenteel nog naar een compromis gezocht waarin zowel de VRT als het MCVL zich kunnen vinden, schrijven de Corelio-kranten. "Wij willen enkel meestappen in het verhaal als we de garantie krijgen dat er ook een plaats is voor de Zamu-awards binnen het nieuwe concept", laat Wouter De Graeve van het MCVL weten.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de nieuwe awards de bestaande sectorprijzen combineren met publieksprijzen. Hoeveel en welke sectorprijzen zullen overblijven, is nog niet beslist. (VHL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud