Zaterdag topdag op Gentse Feesten

Met volgens Bluetooth-metingen 155.000 bezoekers, en volgens de traditionele schattingen 120.000 à 130.000 bezoekers, beleefden de Gentse Feesten zaterdag een topdag. Tienduizend mensen genoten zaterdagavond van het vuurwerk aan de Watersportbaan, begeleid door muziek van Jef Neve.

Ook De Lijn vervoerde zaterdag het meeste aantal bezoekers op één dag sinds 2010: ruim 42.000. "Er werden zelfs extra bussen ingezet omdat de trams 's namiddags vanaf de Park en Ride aan Flanders Expo vol zaten", aldus Feestenburgemeester Lieven Decaluwe.

Door de massa volk werden 's avonds Pole Pole, de Groentenmarkt en één toegang van Sint-Jacobs afgesloten.

Er waren zaterdagnacht geen noemenswaardige incidenten, de voorbije twee nachten werden respectievelijk slechts twee en drie dronken bezoekers bestuurlijk aangehouden. De politie slingert wildplassers zonder pardon op de bon: 416 bezoekers kregen al een boete van 60 euro.

Zaterdag sloot ook Boomtown af, een samenwerkingsverband tussen muziekcafé Video, muziekclub Democrazy en concertzaal Handelsbeurs. De zestig concerten met nationale en internationale groepen lokten de afgelopen vijf dagen bijna 40.000 bezoekers naar de Kouter.

Het straattheaterfestival MiramirO en het Puppetbuskerfestival sluiten zondagavond af. De organisatie zegt wel dat het natte weer "spelbreker was het overgrote deel van de week".

Ten Days Off houdt zondag een rustdag en sluit maandagavond in de Vooruit af. Maandag, de Dag van de Lege Portemonnees, is de laatste dag van de Gentse Feesten, met nog steeds gratis muziek op tien pleinen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud