Zelzaatse burgemeester dringt aan op openstellen E34

Freddy De Vilder (sp.a), waarnemend burgemeester van Zelzate, vraagt in een brief aan het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) "alle mogelijke middelen in te zetten om de rijbaan toch vrij te maken zodat de E34 kan opengesteld worden voor alle verkeer"

"De grote verkeersdrukte die het centrum van Zelzate te verduren krijgt, is niet langer houdbaar", motiveert De Vilder zijn verzoek.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de brief nog niet ontving, wijst erop dat door de weersomstandigheden de rijbaanafscheiders niet verwijderd kunnen worden, waardoor de rijbaan niet voldoende ijsvrij gemaakt kan worden. Ook zijn de weersomstandigheden niet veilig om wegarbeiders de E34 op te sturen. "We zijn het volledig eens met de bezorgdheid die geuit wordt", aldus woordvoerder Jef Schoenmaekers (AWV Oost-Vlaanderen). "Met de vooruitzichten van dooi dit weekend en begin volgende week, zullen we onmiddellijk actie ondernemen om de rijbaan op te te stellen."

De openstelling van de vernieuwde E34 tussen Kaprijke en Eeklo en tussen Zelzate en Moerbeke was voorzien voor 18 januari. Normaal gezien kond de E34 een week eerder opengesteld worden, maar door een dodelijk ongeval in de werkplaats van een aannemer werd het weghalen van de rijbaanafscheiders enkele dagen uitgesteld, waarna de koudeperiode roet in het eten gooide. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud