Advertentie

Zesduizend mensen nemen deel aan stille optocht in Dendermonde

In Sint-Gillis (Dendermonde) nemen volgens de lokale politie zondag 6.000 mensen deel aan de stille optocht voor de slachtoffers van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland. "We zijn hier omdat we niet kunnen begrijpen wat er bij ons gebeurd is", zei burgemeester Piet Buysse bij de start van de optocht.

De optocht werd georganiseerd door jeugdhuis Zenith en enkele plaatselijke jeugdbewegingen. Onder de deelnemers bevinden zich veel jongeren en gezinnen met kinderen. Voorop liepen de jongeren van de plaatselijke KSA-jeugdbeweging. Velen hebben bloemen en knuffelbeertjes meegebracht om aan Fabeltjesland neer te leggen.

De mars neemt langer dan gepland in beslag omdat de rouwbetuigers halt houden aan de voormalige crèche. Verschillende steunbetuigers laten hun tranen de vrije loop.

"We zijn hier omdat we gekwetst zijn aan ons hart, maar we zijn hier vooral omdat vlakbij mensen wonen die nog meer verdriet hebben", zei burgemeester Buysse. Het stadsbestuur van Dendermonde liep mee in de optocht en bracht hulde aan de slachtoffers van de steekpartij. De inwoners van Dendermonde hebben nood aan een verklaring voor de feiten, zei de burgemeester. Het stilzwijgen van de dader is volgens hem bijzonder kwetsend voor de families van de slachtoffers van de steekpartij. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud