Zestig procent Belgische gezinnen heeft internet

Zestig procent van de Belgische gezinnen beschikte begin dit jaar over toegang tot het internet. Dat is zes procent meer dan twaalf maanden eerder. In de hele Europese Unie was 54 procent van de gezinnen aangesloten op internet, een stijging met vijf procent. Dat blijkt maandag uit een peiling van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.

De verspreiding van internet verschilt sterk van regio tot regio. In landen als Nederland (83 procent), Zweden (79 procent) en Denemarken (78 procent) is internet alomtegenwoordig. In Roemenië en Bulgarije, daarentegen, heeft slechts één op vijf gezinnen een internetverbinding.

Met 60 procent zit België ruim boven het gemiddelde. De statistieken geven ook aan dat de meeste surfende Belgen intussen een breedbandverbinding hebben. Zesenvijftig procent van de Belgische gezinnen heeft breedband. In de hele Europese Unie heeft 42 procent van de gezinnen een snelle verbinding.

De gezinnen gebruiken het internet vooral om informatie op te zoeken en websites te consulteren (57 procent). Eén op twee surfers gebruikt internet om mails te sturen en reeds vijftien procent van de Europeanen (12 procent in België) telefoneert via internet.

(KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud