Advertentie

Zeven agenten gewond bij interventie met deurwaarder in Mechelen

In de Mechelse binnenstad zijn gisteren zeven agenten van de lokale politie gewond geraakt toen ze tussenbeide kwamen bij het bezoek van een gerechtsdeurwaarder aan een woning. Uiteindelijk werden drie agressievelingen opgepakt, van wie er één aangehouden blijft. Vijf van de agenten moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Zij zijn allicht enkele dagen werkonbekwaam.

Aanvankelijk beperkte het incident zich tot één wijkagent die de deurwaarder bij diens bezoek aan een huis in de Ravenbergstraat vergezelde en daar enkele klappen incasseerde van de agressieve bewoners en hun familieleden. Daarop werden verschillende politieploegen opgeroepen ter versterking. Ook zij werden door de bewoners geslagen en geschopt, met verschillende verwondingen tot gevolg.

Drie verdachten werden door de agenten overmeesterd, nadat ze ook nog een van de aanwezige politiecombi's hadden beschadigd. Het gaat om een 30-jarige Fransman zonder officieel adres in België, een 23-jarige man uit Elsene en een 60-jarige man uit Mechelen. Ze werden ter beschikking gesteld van het Mechelse parket.

De Fransman werd woensdag door de onderzoeksrechter aangehouden voor weerspannigheid en slagen en verwondingen omdat hij de meeste agressie vertoonde. De overige twee verdachten zijn voorlopig weer op vrije voeten, meldt het parket. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud