Zeven gewonden bij brand tijdens Gentse Feesten

Bij een brand die woensdagochtend uitbrak op de Gentse Feesten, is één slachtoffer levensgevaarlijk gewond geraakt. Zes andere personen liepen zware verwondingen op. Een eetkraam op het Goudenleeuwplein werd nagenoeg volledig vernield door een ontploffing, zegt de Gentse hoofdcommissaris Steven De Smet.

De brand brak uit rond 5 uur op het Goudenleeuwplein in het centrum van Gent. Het ging om een explosie in het "Spitburgerkraam", een mobiel eetkraam dat broodjes met warme beenhesp verkoopt. Het kraam was op dat ogenblik gesloten, maar de locatie vlakbij Klein Turkije en het Emile Braunplein lokte tot vroeg in de morgen feestvierders. De hulpdiensten en de brandweer waren snel ter plaatse.

"De ontploffing liet bijna niets meer over van het Spitburgerkraam", zegt De Smet. "Zeven personen raakten zwaargewond, van wie één zeer ernstig. Er was ook een lichtgewonde. De slachtoffers werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht." Het gaat vooral om brandwonden.

De oorzaak van de ontploffing en de brand is nog niet duidelijk. Mogelijk kwamen gasflessen in het eetkraam tot ontploffing. Het Gentse parket heeft een branddeskundige aangesteld voor verder onderzoek. De beelden van de veiligheidscamera's van de Gentse politie in de feestenzone worden eveneens onderzocht.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud