Advertentie
Advertentie

Zeventien gewonden en 1 dode bij ontploffingen goederentrein, volgens persdienst Oost-Vlaanderen

Na het treinongeval in Wetteren zijn uiteindelijk 17 gewonden en 1 dode gevallen. Dat meldt de persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen in een communiqué, die zo informatie herroept die op een eerdere persconferentie was vrijgegeven. De gewonden werden opgenomen in verschillende ziekenhuizen in Aalst, Zottegem en Gent.

Er is evenwel nog geen zekerheid of er een verband is tussen het overlijden en het treinongeval. Dat wordt onderzocht, luidt het. Ook over de oorzaak van het ongeval is voorlopig geen duidelijkheid.

Daarnaast blijft het afwachten wanneer de geëvacueerden naar huis mogen. Zij worden intussen opgevangen in Melle. De rusthuizen en het ziekenhuis in de Wegvoeringstraat moeten niet ontruimd worden. De metingen daar geven geen toxische stoffen aan.

Uit voorzorg wordt wel gevraagd ventilatiesystemen uit te schakelen in Wetteren centrum, Schellebelle en Serskamp. Kraantjeswater staat niet in verbinding met de riolering, en vormt geen probleem voor de gezondheid, aldus de Oost-Vlaamse persdienst. Preventief wordt wel gevraagd om grondwater/putwater voorlopig niet te gebruiken. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud