Zitting sereen verlopen, Dutroux niet geconfronteerd met slachtoffers

De zitting van de Brusselse strafuitvoerinsrechtbank is deze namiddag rustig en sereen verlopen. Dat melden zowel de advocaat van Marc Dutroux en die van de familie Lambrecks, als Luc Hennart, de eerste voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg. Vader en zoon Lambrecks zijn niet geconfronteerd geweest met Dutroux: hij werd door de voorzitster van de strafuitvoeringsrechtbank in een aparte zaal gehoord. De strafuitvoeringsrechtbank doet op 18 februari uitspraak.

"De slachtoffers hebben bij het begin van de zitting van de voorzitster uitleg gekregen over het verloop", zegt voorzitter Hennart. "Zij heeft vervolgens meneer Dutroux en zijn advocaat gehoord in een aparte zaal, buiten de aanwezigheid van de slachtoffers. Daar hebben ook de gevangenisdirectie en het openbaar ministerie hun advies gegeven."

Dutroux werd vervolgens weggebracht, waarna de voorzitster de slachtoffers in algemene termen op de hoogte bracht van diens vraag. "Zij heeft die uitleg in grote lijnen gedaan, zonder in te gaan op de details", aldus voorzitter Hennart. "Op die manier konden de slachtoffers hun opmerkingen maken en uitleggen welke voorwaarden zij opgelegd wilden zien."

De strafuitvoeringsrechtbank heeft het dossier nadien in beraad genomen en zal op 18 februari uitspraak doen, in openbare terechtzitting. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud