Zo'n 5.000 "ijsberen" nemen duik in Noordzee

In Oostende hebben traditiegetrouw duizenden enthousiastelingen zaterdag een frisse duik in de Noordzee genomen. Vrijdag stond de teller al op 3.000 inschrijvingen. Zaterdag tekenden nog eens ongeveer 2.000 "ijsberen" bij. Problemen waren er niet op deze nieuwjaarsduik.

Na de afgelasting in 2012, toen het weer te slecht en de zee te gevaarlijk was, stonden duizenden mensen te popelen om de zee in te lopen. "We kunnen spreken van een geslaagde editie", zei Greg Broekmans van de organisatie.

Voor velen maakte de zachte temperatuur het een stuk gemakkelijker. Zowel het zeewater als de buitentemperatuur was acht graden.

Onder de deelnemers heel wat bekende gezichten zoals Elodie Ouedraogo, Gella Vandecaveye en Harry Van Barneveld. Ook heel wat vrouwelijk schoon met de Miss Global Twins Bo Ackaert en Ellen Bacquaert, de vijf laureaten van Miss Fashion Oost- en West-Vlaanderen 2012 en de dertig finalisten voor 2013.

"Alles is veilig verlopen. In al die jaren hebben we nog nooit problemen gehad. Dit is echt een veilig evenement voor iedereen", zei de organisatie wanneer de meeste moedige deelnemers terug aan wal waren.

(KURT DESPLENTER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud