Advertentie
Advertentie

Zonder geloofwaardigheid en deelakkoorden dialoog ten einde

Als de gemeenschapsdialoog in de komende weken niet op een geloofwaardige manier kan heropgestart worden en als er niet snel deelakkoorden uit de bus kunnen komen, dan heeft de gemeenschapsdialoog geen zin meer. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters woensdag herhaald in het Vlaams parlement.

Volgens Geert Bourgeois (N-VA) en Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) is de gemeenschapsdialoog helemaal dood.

"U weet dat er voor sommigen leven is na de dood", repliceerde Peeters met een kwinkslag. Volgens de minister-president werden er in de dialoog al belangrijke stappen gezet. "We hebben nooit zo ver gestaan", klonk het.

Maar na de beslissing van Vlaams minister Marino Keulen (Open Vld) om de drie kandidaat-burgemeesters in de Brusselse rand niet te benoemen, werd de dialoog opgeschort.

Een heropstarting van de dialoog kan volgens Peeters alleen als dat op een "geloofwaardige manier" gebeurt. Dat wil zeggen dat Brussel-Halle-Vilvoorde en de benoeming van de burgemeesters niet op de agenda staan. Daarnaast moeten er snel deelakkoorden kunnen gesloten worden. "Als dat niet kan dan is die dialoog einde verhaal", aldus Peeters. "Dat gaat niet lang meer duren, dat is geen kwestie van maanden, maar een kwestie van weken". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud