Zoon buiten levensgevaar na gewapende overval Ledeberg

De zoon van de juwelier uit Ledeberg die zwaargewond raakte bij een overval, is buiten levensgevaar. Dat meldt het Gentse parket. De twee overvallers die door de politie werden gevat, zijn voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

De overval vond gisteren rond de middag plaats in de Gentse deelgemeente Ledeberg op het Ledebergplein. Bij een schermutseling in de winkel raakten de juwelier en zijn zoon gewond bij een vuurgevecht. De zoon werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket was zijn toestand vandaag onder controle. "Hij is buiten levensgevaar en zijn toestand is stabiel", zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket.

Twee overvallers konden kort na de overval door de politie worden gevat. Het gaat om een man van 20 en een man van 25 uit het Brusselse. Het parket onderzoekt nu of er een derde dader bij de overval betrokken was die buiten wachtte. "In alle geval zijn de twee uitvoerders van de overval die zijn binnengegaan, gevat", zegt Serlippens. De twee werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn aangehouden. Ze verschijnen woensdag voor de raadkamer die over hun verdere aanhouding moet beslissen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud