Advertentie

Zowat 750 miljoen euro tekort in Waals gewest en Franse gemeenschap

Het Waals gewest en de Franse gemeenschap kampen met een tekort van 750 miljoen euro. De gemeenschap komt 500 miljoen euro tekort; het gewest 250 miljoen euro. Dat verklaarde de aftredende minister van Begroting, Michel Daerden, zondag op de RTBF.

Volgens de PS-minister is het onnodig en zelfs contraproductief om de twee volgende jaren naar een begrotingsevenwicht te streven. Hij schrijft zich in de aanpak van federaal premier Herman Van Rompuy in om rond 2015 weer aan te knopen met een budgettair evenwicht.

Daerden wil straks ook geen nieuwe belastingen in het leven roepen. "Die zullen er niet komen", verzekerde hij. De Franstalige socialist wil vooral nieuwe inkomsten aanboren door de economie stimulansen te geven. Dat kan door de koopkracht te verhogen of overheidsinvesteringen te realiseren.

Wat Brussel betreft, pleitten de Brusselse minister-president Charles Picqué (PS) en zijn collega van Economie Benoît Cerexhe (cdH) voor een licht tekort. Picqué wil ook gebruikmaken van de grondreserves waarover het gewest beschikt. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud