Zuinigheid steeds belangrijker bij zoektocht naar tweedehandswagen

Ten gevolge van de hoge brandstofprijzen worden brandstofverbruik en zuinigheid steeds belangrijkere aspecten bij de aankoop van een tweedehandswagen. Dat blijkt uit een analyse van VAB-Tweedehandswagens.

"De koper is rationeler en zoekt vooral het verbruik van de wagen te beperken", stelt de mobiliteitsclub op basis van zijn analyse. Zo kopen nu vier op de tien een tweedehandswagen met een lichte motor, een stijging met 30 procent tegenover 2007. Ook de wagens worden kleiner: een op de drie koopt een compacte wagen (type VW Polo). Ook dat is een stijging met bijna 30 procent in vergelijking met 2007.

"De koper doet vaker aan 'downsizing' door zijn grote, veel verbruikende wagen te vervangen door een compactere, zuinigere wagen", stelt VAB. "Gezinnen die omwille van de behoefte aan ruimte in eenzelfde klasse blijven kopen, kiezen wel voor een lichtere motorisatie." VAB heeft het over rationeler koopgedrag en "beperkter emo-gehalte".

Tot slot valt ook op dat er minder automatisch wordt gekozen voor een dieselwagen. Volgens VAB heeft dat te maken met het feit dat een dieselwagen in tweedehands voor veel modellen duurder is dan een benzineversie. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud