Zuiveringsstation: Schauvliege gaat niet in op verzoek Huytebroeck

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) weigert in te gaan op het verzoek van haar Brusselse collega Evelyne Huytebroeck (Ecolo) om samen te procederen tegen Aquiris, de uitbater van het waterzuiveringsstation Brussel-Noord. "Wij gaan het Brussels gewest ten gronde dagvaarden voor de geleden milieuschade. Het is aan de rechter om te beslissen wie hier schuld draagt", reageert Schauvliege zaterdagavond. "Wij moeten ons trouwens niet moeien met een interne Brusselse aangelegenheid", klinkt het nog.

Na de uitspraak in kort geding vrijdag, besliste het Vlaams gewest ook de procedure ten gronde te voeren tegen het Brussels gewest en Aquiris. Ook Zemst en Vilvoorde stappen mee in die procedure ten gronde. De stad Antwerpen beslist daar woensdag over. "Het is normaal dat wij als een goede huisvader onze rechten laten gelden", stelt Schauvliege. Het Vlaams gewest zal ook vragen om een onafhankelijk expert aan te stellen om de geleden schade op te meten en te evalueren.

Maandag organiseert minister Schauvliege een overleg met onder meer Aquafin, de stad Mechelen en verschillende andere betrokken gemeenten en provincies. Vrijdag nog kondigde Vlaams minister-president Kris Peeters aan dat Vlaanderen haar juridische acties maximaal zal coördineren. (RBR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud