Zwaarbewolkt met buien, maar beterschap in zicht

Het is vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Er staat een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit het noord-noordwesten. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en zowat 16 graden elders.

Vanavond is het wisselend bewolkt met nog een enkele bui. Later neemt de bewolking opnieuw toe en valt er af en toe wat regen over het westen van het land. De minima zondagnacht liggen tussen de 6 en 11 graden.

Maandagochtend is het nog zwaarbewolkt met hier en daar wat regen. Later breekt de zon af en toe door. Bij een matige noord- tot noordwestenwind loopt de temperatuur in de middag op naar 15 graden aan zee en in de Ardennen en 16 tot 19 graden elders.

Vanaf dinsdag staat het weer voor meerdere dagen onder invloed van een hogedrukgebied. Tot en met zaterdag blijft het dan ook droog met flinke zonnige perioden bij een sterke stijging van de temperatuur. Dinsdagmiddag is het gemiddeld 20 graden, donderdag zowat 23 graden en tegen zaterdag wordt de zomerse grens van 25 graden in meerdere regio's bereikt of zelfs overschreden.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud