Zware brand in industriële bakkerij Ninove: omgeving ontruimd (UPDATE)

Door de zware brand in de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove, worden ongeveer vijfhonderd mensen geëvacueerd. Er bestaat gevaar dat er ammoniakdampen vrijkomen, zegt Luc Durant, burgemeester van Ninove.

De brand brak rond 5 uur uit op het bedrijfsterrein van La Lorraine aan de Elisabethlaan. Nadat eerst gevraagd werd aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, werden later enkele tientallen bewoners uit de omgeving geëvacueerd. Omdat er nu gevreesd wordt dat er ammoniakdampen kunnen vrijkomen, worden ook de woningen in een ruimere perimeter verplicht ontruimd. Het gaat om een vijfhonderdtal bewoners, onder meer in de Gentsestraat, de Molendenderstraat en de wijk Preulegemstraat. Ze worden opgevangen in het stadhuis van Ninove en het nabije gebouw van het OCMW.

De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Volgens de werknemers die zondagmorgen ter plaatse waren ligt de oorzaak bij een olielek in een oven die hersteld werd. De werknemers konden het bedrijf op tijd verlaten. Niemand raakte gewond.

De brandweerkorpsen hopen het vuur snel onder controle te krijgen. De brandweer probeert te verhinderen dat het vuur een ruimte bereikt waar onder meer ammoniak opgestapeld werd. Het giftige ammoniak is bijtend voor de ogen, de huid en de luchtwegen.

(COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud