Zware verkeershinder richting Kust door gekantelde vrachtwagen p E40 in Aalter

Op de E40 in Aalter, in de richting van Gent, zijn twee rijstroken weer vrijgemaakt nadat die een tijdlang versperd waren. Een vrachtwagen, geladen met varkens, was er gekanteld en in brand gevlogen. In de richting van de kust is er wel nog steeds zware verkeershinder: de wachttijd tussen Brussel en Oostende loopt op tot anderhalf uur.

Het ongeval in Aalter gebeurde kort voor de afrit. De vrachtwagen kantelde en het voertuig vatte vuur. De dieren die het ongeval overleefden, moesten overgeladen worden op een ander transport. Er lekte ook mazout. Rond 11.45 uur waren de pechstrook en de rechterrijstrook nog altijd versperd.

In de richting van de kust ontstond er een kijkfile in Aalter. Het verkeer ondervindt er ook hinder van het dodelijk ongeval in Gistel en van een ongeval in Merelbeke. Er staan files van Erpe-Mere tot Gent, van Drongen tot Beernem en van Brugge tot Jabbeke. De hulpdiensten delen waterzakjes uit aan bestuurders die vast zitten in het verkeer. De wachttijd loopt op tot anderhalf uur tussen Brussel en de kust. Ook de op de E34 richting kust staat er ongeveer twintig kilometer file. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud