Advertentie
Advertentie

Zwembaden kunnen langer open blijven

Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (VlaamsProgressieven) maakt een miljoen euro vrij om de gemeentelijke zwembaden langer open te houden. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

Er zijn volgens Het Nieuwsblad op zondag te weinig zwembaden in Vlaanderen, en als die er zijn, zijn ze dicht wanneer de mensen tijd hebben om te gaan sporten.

Met zijn extra miljoen wil Anciaux de zwembaden vooral 's avonds en tijdens het weekend langer open houden. Het geld moet dan dienen om extra jobstudenten aan te nemen, die het vaste gemeentepersoneel kunnen bijspringen.

"Dat extra miljoen betekent ongeveer 100.000 manuren", aldus Anciaux. "Er zijn zo'n 200 zwembaden in Vlaanderen. Per zwembad betekent dit dus 500 uren extra zwemplezier: vijf extra uren in de weekends of twee uur, elke avond van de week."

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud