1.400 illegale gastarbeiders bij razzia in Moskou opgepakt

Bij een grote razzia heeft de Moskouse politie in totaal meer dan 1.400 illegale gastarbeiders opgepakt. Kremlinbaas Vladimir Poetin eiste een harde aanpak. De actie, waaraan 900 agenten deelnamen, kadert ook in de verkiezingcampagne van burgemeester Sergej Sobjanin voor de stembusgang van 8 september. De kandidaat van het Kremlin had onlangs strengere visum- en arbeidswetten gevorderd.

In een pakhuis in het noordoosten van de hoofdstad ongeveer 1.200 Vietnamezen opgepakt, die daar onder erbarmelijke hygiënische omstandigheden hadden gewerkt en gewoond. Onder hen bevonden zich ook vrouwen en kinderen. Dat deelde de politie van Moskou woensdag mee. In een ander gebouw werden 200 migranten uit Noord-Afrika, Syrië, de Kaukasus en Centraal-Azië aangetroffen.

Al dagen maken de autoriteiten jacht op illegale gastarbeiders. Aanleiding vormde een vechtpartij in de buurt van een Moskouse markt tussen politieagenten en handelaars uit de Russische noordelijke Kaukasus, waarbij een agent werd verwond. In Rusland werken volgens de immigratiedienst 1,8 miljoen buitenlanders legaal, maar ongeveer 3,5 miljoen illegaal. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud