14-jarige doet 80 valse meldingen bij 112

Een 14-jarige jongen uit Delft heeft sinds januari meer dan 80 keer de hulpnummers van de politie gebeld terwijl er niets aan de hand was. Hij deed onder meer een bommelding, kondigde een schietpartij aan, gaf door dat ergens brand was gesticht en meldde een vechtpartij op een school. De tiener is gisteren opgepakt, meldde de politie. Zijn motief is nog niet bekend.

De jongen had half april via 0900-8844 gemeld dat er brand was gesticht aan de Buitenhofdreef in Delft, maar dat bleek niet het geval. Afgelopen maandag belde hij dat er een vechtpartij was op een school. Ook toen was er niets aan de hand. De jongen was geen leerling van de school, maar uit de telefoongegevens bleek dat hij er wel in de buurt was toen hij de vechtpartij meldde.

Woensdag belde de jongen weer twee keer naar 0900-8844. Hij deed eerst een bommelding, korte tijd later kondigde hij een schietpartij aan. De politie wil niet zeggen waar de dreiging tegen gericht was. Hij werd getraceerd en opgepakt.

Bij verder onderzoek kwam aan het licht dat de jongen sinds januari ruim 80 keer om niets naar de 112-alarmcentrale had gebeld. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud