Advertentie

35 kinderen komen om in brand in Mexico (update)

De brand in het kinderdagverblijf ABC in de Mexicaanse stad Hermosillo brak uit tijdens het middagslaapje. Vijfendertig baby's en kleine kinderen stikten of verbrandden vrijdag ondanks vertwijfelde reddingsacties van de brandweer en toegesnelde voorbijgangers.

Tegen 15.00 uur was volgens de eerste bevindingen van de autoriteiten in een aanpalende garage een zware ontploffing gebeurd. In een kettingreactie explodeerden de brandstoftanks van daar geparkeerde wagens, en de vlammenzee sloeg bliksemsnel over naar het kinderdagverblijf.

Er werden ook nog 50 kleine kinderen deels levensgevaarlijk gewond. De toestand van 20 van hen is kritiek, zei gouverneur Eduardo Bours in de namiddag. De slachtoffers zijn tussen de drie maanden en vier jaar oud. Ook zes volwassenen moesten naar het ziekenhuis. Volgens mediaberichten waren er geen nooduitgangen.

De ingang van het kinderdagverblijf werd door een muur van vuur versperd, delen van het zinken dak stortten in. Dikke zwarte rook dwarrelde uit het blauw, rose en geel geschilderde gebouw. De brandweer ramde met voertuigen vluchtgaten in de buitenmuren, mensen renden met verschillende baby's in de armen van het gebouw weg, terwijl artsen op straat kinderen tevergeefs trachtten te reanimeren. De gewonde kinderen werden deels met zware vergiftigingen en brandwonden naar ziekenhuizen gebracht. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud