54 doden bij nieuwe vluchtelingentragedie op Middellandse Zee

Bij een nieuwe vluchtelingentragedie zijn op de Middellandse Zee 54 mensen omgekomen. Het VN-Vluchtelingencommissariaat (UNHCR) deelde mee dat slechts één passagier de reis, die 15 dagen duurde, overleefde. De anderen kwamen om van de dorst. De overlevende, een man uit Eritrea, werd voor de Tunesische kust gered. Eind juni vertrok de 55-koppige groep, voor het merendeel ook Eritreeërs, in een rubberboot vanuit Libië, richting Italië.

De overlevende vertelde VN-medewerkers dat ze na een dag de Italiaanse kust al konden zien, maar dat ze door een sterke wind weer afdreven. De vluchtelingen hadden geen watervoorraad aan boord. Tunesische vissers redden de man, die opgenomen is in een ziekenhuis in Tunesie.

De plaatsvervangende VN-vluchtelingencommissaris T. Alexander Aleinikoff sprak van een tragedie. Volgens cijfers van de VN hebben dit jaar al meer dan 1.300 mensen de overtocht van Libië naar Italië gewaagd. Daarbij kwamen al 170 mensen om het leven. Een duizendtal raakte tot in Malta. Maandag nog onderschepte de Maltese marine een boot met 50 Eritreeërs en Somaliërs die alle hulp weigerden en de tocht naar Italië wilden verder zetten. (ITALIAN COAST GUARD/HANDOUT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud