Advertentie

68 hotdogs in tien minuten in New York

Joey Chestnut en Sonya Thomas hebben opnieuw de wedstrijd "zoveel mogelijk hotdogs eten in tien minuten" op Coney Island in New York gewonnen. De 28-jarige Chestnut won voor de zesde keer op rij. Hij evenaarde zijn eigen wereldrecord van 68 hotdogs in tien minuten. Thomas, van afkomst een Koreaanse, vestigde met 41 hotdogs een nieuw wereldrecord bij de vrouwen en verraste de honderden toeschouwers: ze weegt slecht 45 kilogram.

"Mijn record is 68 hotdogs in tien minuten en ik wil het breken", zei Chestnut voor de wedstrijd aan CNN. De bouwingenieur weegt zowat 100 kilogram en ziet er ook een beetje uit als iemand die gevaarlijk is voor worstenbroodjes. Zijn bijnaam is "Jaws".

Sonya Thomas wordt weliswaar "Black Widow" genoemd, maar haar uiterlijk is weinig angstaanjagend. De 44-jarige vrouw zei voor de wedstrijd dat ze een speciale tactiek heeft. "Ik dompel steeds opnieuw twee hotdogs in een glas water en eet ze dan op". Ze krijgen elk 10.000 dollar prijzengeld en een eregordel. Bij de vrouwen is die rose, bij de heren geel, mosterdgeel.

De traditionele hotdogwedstrijd bestaat al bijna 100 jaar. In 1916 organiseerde restaurant "Nathan's" voor de eerste keer de wedstrijd aan de New Yorkse wandelboulevard Coney Island. De toenmalige winnaar verorberde 13 hotdogs. (LRT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud