70.000 Duitse mozzarella-kazen slaan in Turijn blauw uit

De afdeling voedselveiligheid van de Turijnse politie heeft zaterdag uit voorzorg 70.000 Duitse mozzarella-kazen uit de rekken genomen. De kazen sloegen blauw uit zodra de verpakking geopend werd. Het Italiaanse ministerie van Landbouw is intussen gestart met een spoedonderzoek.

Een vrouw bracht het gespecialiseerde korps op de hoogte door hen foto's te sturen - getrokken met haar gsm - van de kazen die blauw uitsloegen zo gauw ze met zuurstof in contact kwamen. Het gaat om kazen die in Duitsland geproduceerd werden voor rekening van een Italiaans bedrijf. De lading was bestemd voor verkoop in het noorden van Italië.

Bevoegd minister Giancarlo Galan spreekt van "een zaak die verontrustende aspecten vertoont". Hij gaf de gespecialiseerde diensten meteen het bevel om alle noodzakelijke gegevens te verzamelen, om zo "de veiligheid van de consumenten maximaal te kunnen beschermen".

De lading kazen zelf werd intussen naar verschillende labo's overgebracht. Die moeten uitmaken of ze giftige stoffen bevatten, waarop het gerecht zal onderzoeken of het om strafbare feiten gaat. Volgens specialisten zou de blauwe kleur alvast kunnen wijzen op de aanwezigheid van koper, nikkel of lood. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud