Aanval van haai in Australië heropent debat over statuut beschermde diersoort

Nadat zaterdag voor de westkust van Australië andermaal een surfer doodgebeten werd door een haai, blijft een deel van de stranden er zondag gesloten. De aanval van het dier leidde tot de heropening van het debat over de haai als beschermde soort.

De 24-jarige Benjamin Linden werd zaterdag verscheurd door een haai nabij het eiland Wedge, ten noorden van Perth. De twintiger werd het vijfde dodelijke slachtoffer in het gebied op minder dan een jaar tijd. Het lichaam van de man werd niet gevonden.

Wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het mariene milieu in de streek, stellen dat de westkust van Australië de plaats is waar wereldwijd de meeste dodelijke aanvallen door haaien plaatsvinden.

"We besteden 14 miljoen Australische dollar (11,7 miljoen euro) extra om de witte haai en de reden voor zijn aanvallen beter te begrijpen", verklaarde de minister van Visserij van de deelstaat Western Australia, Norman Moore, aan de media. "Ik vraag me af of uit de onderzoeken zal blijken dat het aantal witte haaien toegenomen is, en dan moeten we ons misschien de vraag stellen of ze een beschermde soort moeten blijven", stelde hij.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud