Aardbeving Haïti: "meer dan 100.000 doden" volgens Haïtiaanse premier

De aardbeving in Haïti zou volgens de Haïtiaanse premier Jean-Max Bellerive aan meer dan 100.000 mensen het leven hebben gekost. Dat zei de premier woensdag aan de Amerikaanse televisiezender CNN.

"Het is moeilijk om een precieze schatting te maken van het aantal slachtoffers. Er zijn ontelbare gebouwen ingestort. Rekening houdend met het aantal mensen dat zich op het moment van de instorting nog binnen bevond, denk ik dat we moeten vrezen voor meer dan 100.000 doden", aldus Bellerive.

"Ik hoop dat het niet zo is, en dat de mensen de tijd hebben gehad om naar buiten te lopen", na de zware schok die zich rond 17 uur plaatselijke tijd voordeed (22.00 GMT). "Er zijn echter zo veel gebouwen ingestort en zo veel wijken volledig vernield, en in sommige wijken is geen levende ziel meer te bespeuren, dus ik weet niet waar al die mensen dan heen zijn", vervolgde hij.

Intussen zouden de gewonden in de zwaar getroffen hoofdstad Port-au-Prince nog slechts in één ziekenhuis terechtkunnen. "Alle andere ziekenhuizen zijn ingestort", aldus een verantwoordelijke van het Argentijnse ziekenhuis in kwestie. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud