Aardbeving Haïti: Rode Kruis biedt hulp

Na de aardbeving in Haïti bieden vrijwilligers van het Haïtiaanse Rode Kruis hulp aan gewonden en ondersteuning aan ziekenhuizen die onvoldoende capaciteit hebben voor een ramp van deze omvang. Dat meldt de organisatie woensdag.

De aardbeving trof de hoofdstad Port-au-Prince en andere gebieden van het land. Het meest getroffen gebied is Haïti's West Provincie met een populatie van 2,2, miljoen. Er is momenteel dringend behoefte aan opsporingsteams, veldziekenhuizen, gezondheidszorg, waterzuivering, onderdak, logistieke ondersteuning en telecommunicatie.

Later woensdag komen twee noodhulpteams van het Internationale Rode Kruis aan om extra ondersteuning te bieden. Daarnaast zal een noodhulpteam van het Rode Kruis en de Europese Unie zich gaan richten op een inventarisatie van de schade en de meeste dringende behoeften. Rode Kruis-Vlaanderen onderzoekt in Benelux-verband welke noodhulpteams (Emergency Response Units) naar Haïti kunnen afreizen. Het Internationale Rode Kruis zal beoordelen of deze specifieke hulp gewenst is.

Het Internationale Rode Kruis heeft in Haïti momenteel voor 3.000 families voorzieningen beschikbaar die in de eerste levensbehoefte kunnen voorzien. In Port-au-Prince zijn deze voorzieningen voor 500 families beschikbaar. Deze noodvoorzieningen bestaan uit keukenmaterialen, persoonlijke verzorgingspakketten, dekens en containers om drinkwater in op te slaan.

(LOR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud