Aardbeving Italië: zoektocht naar slachtoffers voortgezet

In de Abruzzen, in het centrum van Italië, wordt ook op de zesde dag na de aardbeving de zoektocht naar bedolven slachtoffers voortgezet. Drie lijken werden zaterdag vanonder het puin gehaald. De stoffelijke overschotten van een 70-jarige en een 40-jarige vrouw en van een 17-jarige jongeman werden onder de brokstukken van een vier verdiepingen tellend gebouw in L'Aquila teruggevonden. Daarmee staat de teller op 293 slachtoffers.

Sinds de nacht van vrijdag op zaterdag hadden de reddingswerkers vooral in de brokstukken van het gebouw in L'Aquila gegraven, waar ze de avond voordien met een speciale microfoon geluid hadden opgevangen. De reddingsploegen in de hoofdstad van de Abruzzen koesteren echter nog weinig hoop om nog iemand levend onder het puin terug te vinden.

Het Openbaar Ministerie in L'Aquila is niet alleen een onderzoek tegen onbekenden wegens mogelijke nalatigheid bij bouwconstructies in de regio begonnen, maar wil ook de wederopbouw tegen de maffia beschermen. "Wij staan in contact met de nationale anti-maffia-collega's", zei officier van Justitie Alfredo Rossini, "want de wederopbouw hier kan de honger van de maffia op gang brengen om hun eigen zaakjes weer te willen ontwikkelen." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud