Aarde voor Sumatra komt niet tot rust

De aarde voor Sumatra is ook donderdag niet tot rust gekomen. 's Ochtends deden verschillende zware aardbevingen de regio trillen.

Eerst registreerde het Amerikaans aardbevingscentrum USGS een aardschok met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Twee uur later werden twee naschokken van 5,8 en 5,0 gemeten. Tegen 10.35 uur lokale tijd werd een beving met een kracht van 7,1 geregistreerd. Het epicentrum van de zwaarste aardbeving lag op ongeveer tien kilometer diepte op circa 200 kilometer noordwestelijk van Bengkulu. De Indonesische regering kondigde uit voorzorg een tsunami-waarschuwing af die een uur later weer werd opgeheven. In totaal werden in minder dan 24 uur voorzichtigheidshalve vier tsunami-waarschuwingen gegeven. De eerste aardbeving deed zich donderdag voor om 6.49 uur (3.49 uur Belgische tijd). Over mogelijke slachtoffers is er niets bekend.

De Indonesische westkust werd woensdag eerst getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,4 op de schaal van Richter. Er volgden nog aardbevingen en naschokken met een kracht van 6,0 en 5,9. Daarbij kwamen verschillende mensen om. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud