Abbas "ongewenst" op Arabische top in Koeweit

Een groep van 21 Koeweitse parlementsleden, voor het merendeel islamisten, hebben dinsdag in een communiqué meegedeeld dat de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoed Abbas "ongewenst" is in Koeweit, waar op 19 en 20 januari een Arabische top doorgaat.

In het communiqué zeggen de 21 verkozenen - van de 50 die het parlement telt - "gekant te zijn tegen het bezoek van de president van de Palestijnse Autoriteit aan Koeweit, waar hij in de huidige omstandigheden ongewenst (...) is".

Ze verwijten hem "zijn negatieve houding" in de marge van het Israëlisch militair offensief in de Gazastrook, door de "beperkingen op acties van het legitiem verzet tegen de Israëlische bezetter". De ondertekenaars van het communiqué roepen hun regering op om Abbas zelf als "ongewenst" te verklaren en de Koeweitse ngo's zijn bezoek "met juridische middelen" te weigeren.

Abbas, wiens Autoriteit enkel de Westelijke Jordaanoever controleert, zou volgende maandag en dinsdag deelnemen aan een economische top in Koeweit. Daar zal ook overlegd worden over de wederopbouw van de Gazastrook. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud