Abu Sayyaf laat twee gijzelaars vrij op Filipijnen

De Filipijnse islamistische beweging Abu Sayyaf heeft twee leden van een tv-ploeg vrijgelaten, die in juni 2012 samen met een Jordaanse journalist van al-Arabiya ontvoerd werden. Dat meldt de plaatselijke politie zondag.

De twee technici, Ramel Vela en Buboy Letriron, werden zaterdagavond vrijgelaten op het zuidelijke Filipijnse eiland Jolo, zegt politiechef Noel delos Reyes. Het was op datzelfde eiland dat ze meer dan zeven maanden geleden ontvoerd werden.

De twee, een cameraman en een geluidsman, zijn nu voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis. Over het lot van de journalist die samen met hen ontvoerd werd, Bakr Atyani, bestaat nog geen duidelijkheid. De twee technici werden na vijf dagen gevangenschap immers van de journalist gescheiden, zo blijkt uit het relaas van de ex-gijzelaars.

Het eiland Jolo wordt beschouwd als de thuisbasis van Abu Sayyaf, een islamistische organisatie die door de VN als "terroristisch" wordt bestempeld en die gelinkt wordt aan al-Qaida. De journalist van al-Arabiya wilde op het eiland een reportage maken over Filipijnse moslims en islamistische rebellen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud