Acht daders van bomaanslag in Istanboel gevat (update)

Een week na de terreuraanslag in Istanboel, waarbij 17 mensen werden gedood en meer dan 150 gewonden vielen, heeft de Turkse politie de vermoede daders gevat. Acht van de tien arrestanten zouden lid zijn van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, aldus de Turkse media zondag.

Bij de aanslag in een voetgangerszone in de Europese wijk Güngören werden vorige zondag twee bommen kort na elkaar tot ontploffing gebracht. Onder de slachtoffers waren verschillende kinderen en een hoogzwangere vrouw. Het was de zwaarste terreuraanslag in Istanboel in vijf jaar.

Nog voor de verdachten bij de onderzoeksrechter werden voorgeleid had minister van Binnenlandse Zaken Besir Atalay verkondigd dat de misdaad "is opgehelderd op basis van duidelijke bewijzen en bevindingen, die geen twijfel laten bestaan". Het "merendeel van de daders" is gevat, zei de minister zaterdag aan de pers. De aanslag is "het werk van de separatistische terreurorganisatie met bloed aan de handen", zei Atalay, zonder de PKK bij naam te noemen.

Volgens de minister wordt de arrestanten nog een aanslag op een theehuis ten laste gelegd, die midden juni eveneens in het Europese deel van Istanboel, tien mensen heeft verwond. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud