Acht doden bij schietpartij na overwinning van Braziliaanse voetbalclub Palmeiras

Op verschillende plaatsen in de Braziliaanse stad Osasco, vlakbij Sao Paulo, zijn acht mensen omgekomen bij schietpartijen. In de stad werd de overwinning gevierd van Palmeiras in de Copa do Brasil, de Braziliaanse beker. Dat heeft de politie aan het Franse persagentschap AFP gemeld.

De politie onderzoekt momenteel of alle aanslagen het werk zijn van dezelfde daders, en of er een link is met de overwinning van Palmeiras, een club uit het nabijgelegen Sao Paulo. "Zulke feiten komen zelden voor, en daarom onderzoeken we of er een link is met de vieringen", aldus een woordvoerder van de politie van Osasco.

De website G1 citeert politiebronnen die zeggen dat alle slachtoffers de overwinning op straat aan het vieren waren toen ze beschoten werden door lieden op een moto. "Op het eerste gezicht lijkt de politie te denken dat de daders dezelfde zijn", schrijft G1.

Palmeiras, de ploeg van oud-Portugal- en oud-Chelseacoach Felipe Scolari, won de Copa do Brasil na een 0-0 tegen Coritiba. In de heenmatch ging Palmeiras met 2-0 winnen.

(YASUYOSHI CHIBA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud