Achttien mensen onder de voet gelopen in India

Minstens 18 mensen, onder wie tien kinderen, zijn maandag om het leven gekomen toen ze onder de voet werden gelopen tijdens een hindoefestival in de deelstaat Bihar in het oosten van India. Dat meldden de lokale media.

Het incident deed zich voor aan de oevers van de Ganges in de hoofdstad Patna toen hindoe-gelovigen terugkeerden van offergaven aan de zonnegod tijdens het jaarlijks Chhath-festival. Een noodbrug uit bamboe begaf het en veroorzaakte paniek, aldus de politie. Televisiebeelden toonden huilende mensen op zoek naar hun familieleden op de oevers. De reddingswerken duurden tot maandagvond laat.

Verschillende gewonden werden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht en de dodentol kan nog oplopen omdat verschillende gewonden er naar verluidt erg aan toe zijn.

Ruim 400.000 mensen van Patna en omgeving waren naar de oevers van de Ganges afgezakt om offergaven te brengen. De overheid van Bihar gelastte een onderzoek en kondigde compensaties aan voor nabestaanden van de slachtoffers.

Chhath begon zaterdag, duurt vier dagen, en is een belangrijk religieus festival in noordelijke en oostelijke Indiase deelstaten.

(Sanjay Kanojia)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud