Acties van landbouwers verstoren verkeer op snelwegen

Op verschillende Waalse snelwegen hebben misnoegde landbouwers woensdagochtend het verkeer verstoord. De landbouwers trekken met hun tractoren richting Brussel, waar ze momenteel samenkomen in het Terkamerenbos. De landbouwers voeren actie nu eurocommissaris voor Landbouw Mariann Fischer Boel een rapport publiceerde over de situatie in de sector.

Op de E19 werd richting Brussel ter hoogte van Arquennes, nabij Nijvel, een tractorcolonne gesignaleerd, meldde de federale politie rond 11.30 uur. Beide rijstroken zijn ingenomen waardoor het verkeer vertraagd is.

Op de E411 en E42 reden de landbouwers de snelweg op met bestemming de verkeerswisselaar van Daussoulx. Tussen 11 en 15 uur wordt die bezet. Door de blokkade is de E42 richting Luik afgesloten ter hoogte van Spy (afrit 13) en ter hoogte van afrit 10 (Hingeon) voor de richting Bergen, meldt de politie. De E411 richting Brussel is afgesloten ter hoogte van Bouge (afrit 14), richting Luxemburg is dat ter hoogte van afrit 12 (Eghezée).

Rond 12.30 uur trekken de boeren vanuit het Terkamerenbos via de Anspachlaan het centrum in. Daarna trekt de colonne via de Beliardstraat richting Jubelpark. De terugrit is voorzien rond 16.30 uur via de Tervurenlaan. (CLA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud